انواع سبزی خوردن و خواص سبزی خوردن

سبزی خوردن و خواص سبزی خوردن

همیشه یکی از مواد داخل سفره های هر ایرانی از قدیم تا به امروز انواع سبزی خوردن بود، سبزی خوردن انواع متنوعی داشت که جدا از زیبایی سفره، خاصیت های مختلفی داشت که قطعاً بر روی سلامت ما تاثیر بسزایی دارد. هر آن زمان که این ماده غذایی از سفره حذف گردد در طول زمان با مشکلات جدی دست پنجه نرم خواهد کرد. دیگر کمتر کسی است که نداند سبزی خوردن چقدر برای سلامت انسان لازم است.

هر کدام از سبزی‌های موجود در سبزی خوردن مانند جعفری، تره، ریحان، شاهی و غیره دارای خواص مربوط به خود هستند که در این پست قصد داریم به بررسی خواص سبزی خوردن بپردازیم.

همان‌طور که اشاره کردیم، یک رژیم غذایی سالم، برنامه‌ای‌ست که در آن از انواع سبزی خوردن استفاده شده باشد. تمامی سبزیجات موجود در سبزی خوردن دارای عطر و طعم متفاوتی هستند و افراد با توجه به سلیقه خود، انواع مختلفی از آن‌ها را با یکدیگر ترکیب می‌کنند. مصرف منظم انواع سبزی خوردن در کاهش ابتلا به انواع سرطان و بیماری‌های قلبی، نقش موثری را برعهده دارد. در ادامه به این خواص بیشتر اشاره خواهیم کرد.

انواع سبزی خوردن همراه خواص آن‌ها

جعفری: (کاهنده قند خون)

تصویر سبزی جعفری
سبزی جعفری

سبزی جعفری در بیشتر غذاها مانند انواع سالاد و سوپ مورد استفاده قرار می‌گیرد. این سبزی به علت داشتن عطر بسیار خوب، یکی از گزینه‌های مناسب جهت استفاده در انواع سبزی خوردن است.

جعفری دارای میزان بسیار زیادی از مواد معدنی و ویتامین‌های K ، A و C است. همچنین این گیاه به علت دارا بودن مواد معدنی مانند پتاسیم، آهن، منیزیم و کلسیم، یکی از انواع سبزیجات مناسب جهت به‌کارگیری در رژیم غذایی روزانه است. جعفری نقش بسیار مهمی را در کاهش قند خون ایفا می‌کند.

تره: (مسکن درد مفاصل)

تصویر سبزی تره
سبزی تره

تره یکی از سبزیجات در انواع سبزی خوردن است که به دلیل داشتن خواص مشابه با پیاز و سیر، دارای طبیعت گرم است. تره در درمان بیماری‌ها از جمله عفونت روده، یبوست و درد مفاصل مانند یک داروی طبیعی عمل می‌کند. وجود ماده مغذی کولین در تره، آن را به خوراکی مناسبی جهت کنترل عضلات، بهبود سیستم عصبی و مغز تبدیل کرده است.

ریحان: (موثر در لاغری)

تصویر سبزی ریحان
سبزی ریحان

ریحان یکی از انواع سبزی خوردن است که به دلیل داشتن طعم و عطری دلپذیر، جایگاه مناسبی را در مقابل سایر سبزیجات به خود اختصاص داده است. مهم‌ترین ویژگی‌ این سبزی، نداشتن کالری است که در کنار این موضوع، وجود مواد مغذی مانند فیبر، پتاسیم، منیزیم، کلسیم و روی سبب شده تا برای بانوان شیرده گزینه بسیار مناسبی باشد. علاوه‌بر موارد گفته‌شده، ریحان دارای خواص هضم‌کننده غذا، ضد ‌اسپاسم و ضد ‌نفخ می باشد.

شاهی: (منبع آهن)

تصویر سبزی شاهی
سبزی شاهی

شاهی از جمله انواع سبزی خوردن است که به علت طعم تندش، کمتر مورد توجه عموم قرار می‌گیرد؛ اما این سبزی دارای مقدار زیادی آهن است و در درمان بیماری‌هایی مانند کمبود آهن نقش مهمی را بر عهده دارد. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در شاهی باعث کاهش ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی می گردد.

مرزه: (ضد نفخ و ادرارآور)

تصویر سبزی مرزه
سبزی مرزه

مرزه هم‌خانواده با گیاه نعناع است که شباهت ظاهری بسیاری به گیاه رزماری دارد. طبیعت مرزه گرم است و در فرآیند هضم به معده کمک می‌کند. همچنین این سبزی دارای خواص ضد نفخ و ادرارآور است. علاوه‌بر آن، مرزه منبع خوبی از منگنز، منیزیم، آهن، کلسیم، مس، روی و پتاسیم است.

ترخون: (تقویت کننده اشتها)

تصویر سبزی ترخون
سبزی ترخون

اغلب افراد ترخون را در بین  سبزی  قرار نمی‌دهند؛ چرا که اعتقاد دارند باید این سبزی بیشتر به حالت خشک‌شده مورد استفاده قرار گیرد. اما لازم است به این نکته دقت کنیم که تنها چند برگ از ترخون تازه در بین انواع سبزی خوردن باعث می‌شود بوی بد دهان از بین برود.

ترخون نسبت به سایر سبزیجات سبزی خوردن، دارای عطر و طعم قوی‌تری‌ست. وجود این سبزی در لابه‌لای سایر سبزیجات موجود در سبزی خوردن، باعث تحریک اشتها می‌شود. ترخون به دلیل داشتن عناصری مانند پتاسیم، آهن و منگنز، برای مصرف‌کنندگان خود بسیار مفید می باشد.

نعناع: (پیشگیری سرماخوردگی)

تصویر سبزی نعنا
سبزی نعنا

نعناع یکی دیگر از انواع سبزیجات است که علاوه‌بر این که در انواع سبزی خوردن کاربرد دارد، یکی از سبزیجات محبوب در تهیه انواع نوشیدنی و غذا به شمار می‌رود. این سبزی خوش‌عطر و بو، جایگاه ویژه‌ای در انواع دسرها، سالادها و سس‌ها  دارد.

وجود مقادیر بسیار زیادی از مواد معدنی و ویتامین‌ها در نعناع، سبب شده است تا این سبزی در درمان سرماخوردگی و آسم نقش مهمی را ایفا کند. علاوه‌بر موارد گفته‌شده، نعناع در درمان مشکلات سوء هاضمه و نفخ هم مورد استفاده قرار می‌گیرد.

شوید: (کاهنده اشتها)

تصویر سبزی شوید
سبزی شوید

با شنیدن اسم این سبزی، عطر و طعم بی‌نظیر شوید پلو در ذهن ما تداعی می‌شود. کمتر اتفاق می‌افتد که افراد، شوید را در بین انواع سبزی خوردن مورد استفاده قرار دهند؛ اما به کار بردن آن در کنار سایر سبزیجات خوش‌عطر و طعم، باعث جلوگیری از بیماری‌هایی مانند نفخ، دیابت و پوکی استخوان می‌شود. شوید به علت این‌که کاهنده اشتهاست و از خواص چربی‌سوزی بهره می‌برد، سبزی مناسب برای افرادی‌ست که علاقه‌مند به کاهش وزن می باشند.

سفارش

شما می توانید برای کترینگ، مراسم، تالار، رستوران خود نیز از محصولات آماده و بسته بندی با وزن های مختلف ما استفاده کنید. برای مشاوره رایگان و دریافت قیمت سفارشات خود تماس بگیرید.

محصولات