میگو سرشار از کلسیم، ید و پروتئین بوده و بسیار کمکالری است. طبع میگو گرم و تر است و می توان آنرا در سالاد های متفاوت و همراه سس های متنوع سرو کرد . میگو را میتوان به روشهای متفاوتی طبخ کرد، که سالاد میگو یکی از این غذاهای پرطرفدار است. این سالاد غذایی سبک، سالم، مغذی و رژیمی است و انواع متفاوتی دارد. جالب است بدانید به دلیل اینکه بدن میگو تهی از آهن است رنگ خون آن آبی رنگ است. خون آبی رنگ میگو حاوی منبع غنی از مس است. خواص میگو و طرز تهیه سالاد میگو را در سالاد ساز دنبال کنید .
خواص میگو :
- رژیم لاغری و کاهش وزن
- سلامت پوست و مو
- رفع خستگی و افزایش انرژی
- کاهش ابتلا به کم خونی
- پیشگیری از افسردگی
- سلامت و استحکام استخوان ها
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- پیشگیری از پیری زودرس
- سرشار از امگا سه
- سلامت دندان ها و استخوان ها
- تنظیم عملکرد غده تیروئید
- تنظیم هورمون های بدن
- چربی سالم و طبیعی
- تقویت و سلامت موهای سر
- تقویت و سلامت مغز
- جلوگیری از فشار خون بالا
- سلامت سلول های خونی
- سلامت چشم و بینایی
- درمان بیماری های قلبی و دیابت
- خاصیت اشتها آوری
- خاصیت ضد التهابی
- منبع غنی پروتئین
- خواص ضد سرطانی
- درمان خشکی پوست
- پیشگیری از سرطان
پس از دانستن ویژگی های بی نهایت میگو ، به سراغ سرو آن در سالاد های متفاوت می پردازیم :
طرز تهیه سالاد میگو پاستا و قارچ
مواد لازم:
- ماکارونی 1 بسته
- میگوی تازه 10 الی 20 عدد
- روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری
- سیر خرد شده 3 حبه
- سبزیجات معطر خشک
- فلفل قرمز و نمک
- قارچ 5 الی 8 عدد متوسط
- پنیر پارمسان یک و یک دوم فنجان
- پنیر موزارلا سه چهارم فنجان
مراحل تهیه سالاد
- ماکارونی را داخل آب جوش به مدت 10 دقیقه بجوشانید ، آبکش کنید و سپس مقداری از آب پاستا را کنار بگذارید.
- داخل تابه روغن زیتون را بریزید و بعد از داغ شدن روغن، میگوها را سرخ کنید.
- سبزیجات معطر، سیر و ادویه را به میگوها اضافه کنید و خوب تفت دهید.
- قارچ را جداگانه سرخ کنید و به میگو اضافه کنید . بعد از اینکه کمی میگو ها را تفت دادید ، پنیر و آب پاستا را به مواد اضافه کنید . زمانی که پنیر کاملا آب شد و مواد به مرحله مغز پخت شدن رسید، شعله را کم کنید تا مواد به آرامی بپزند.
- پاستا را با سس مخلوط و سرو کنید.
طرز تهیه سالاد میگو اسپایسی تایلندی
مواد لازم
- میگو ۵۰۰ گرم
- نودل یک بسته
- دانه سویا بوداده یک پیمانه
- کاهوی خرد شده چهار پیمانه
- گوجه فرنگی گیلاسی یک دوم پیمانه
- فلفل شیرین خرد شده یک دوم پیمانه
- گشنیز و نعنای خرد شده برای تزیین
- نمک و فلفل
- روغنن زیتون شش قاشق سوپخوری
- سس سویا ۲ قاشق سوپخوری
- شکر قهوهای یک قاشق سوپخوری
- آبلیمو سه قاشق سوپخوری
- فلفل قرمز ساطوری شده یک قاشق سوپخوری
مراحل تهیه
- در تابه بزرگ مقداری روغن زیتون بریزید و تابه را روی حرارت قرار دهید.
- میگو ها را خوب بشویید و پاک کنید . سپس آنها را با نمک و فلفل مزه دار و سرخ کنید .
- نودل را طبق دستور روی بسته آماده کنید و در آبکش بریزید تا سرد شود.
- در یک کاسه کوچک بقیه روغن زیتون را با سس سویا، شکر قهوهای، آب لیمو و فلفل قرمز به خوبی مخلوط کنید. نمک و فلفل هم اضافه کنید. شما سس را آماده کردید .
- کاهو ها ، گوجه فرنگی و فلفل ها را خرد کنید .
- نودل را در کاسه ای بریزید و سپس روی آن کاهو ، گوجه فرنگی، فلفل ، دانههای سویا و میگو ها را بریزید.
- سالاد را با مقداری گشنیز و نعنا تزئین کنید و با سس ، سرو کنید.
سالاد میگو و اسفناج
مواد لازم:
- میگو خام ۱۵۰ گرم
- اسفناج خام ۲ پیمانه
- کاهو ۳ پیمانه
- کرفس ۳ ساقه
- آب لیمو ۱ قاشق غذاخوری
- فلفل قرمز ۱/۴ قاشق چایخوری
- پودر پاپریکا ۱ قاشق چایخوری
- سیر رنده شده ۱/۲ قاشق چایخوری
- سرکه بالزامیک ۱ قاشق غذاخوری
- روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
- نمک
مراحل تهیه
- برای تهیه سالاد میگو و اسفناج، ابتدا آب لیمو، پاپریکا، فلفل قرمز، کمی نمک و نصفی از کل مقدار سیر را داخل کاسه بزرگ به خوبی با هم مخلوط کنید.
- میگوهای خام را به مواد اضافه کنید و بگذارید به مدت ۱۵ دقیقه مواد استراحت کنند. در این مدت سبزیجات را خرد کنید.
- برای آماده کردن سس سالاد، سرکه بالزامیک، روغن زیتون، کمی نمک و باقی سیر را داخل یک کاسه باهم مخلوط کنید.
- سپس سبزیجات و سس را باهم مخلوط کنید.
- میگو هارا داخل ماهیتابه بریزید و بهمدت ۵ دقیقه بپزید و هنگام پخت میگوهارا زیرو رو کنید.
- میگوها را روی سالاد بریزید و از گوجه گیلاسی برای تزیین استفاده کنید.
دستور تهیه سالاد میگو فرانسوی
مواد لازم:
- میگو ۳۰۰ گرم
- کاهو فرنسوی ۱ عدد متوسط
- گوجه فرنگی ۴ عدد متوسط
- سرکه بالزامیک ۲ قاشق غذاخوری
- روغن زیتون ۸ قاشق غذاخوری
- پودر سیر یک دوم قاشق چایخوری
- نمک و فلفل سیاه
- پاپریکا
مراحل تهیه سالاد
- ابتدا میگوها را تمیز کنید . آنها را بشویید و رگ سیاه پشت میگوها را خارج کنید. سپس نصف روغن زیتون و مقداری نمک، فلفل سیاه و پودر سیر را به میگوها اضافه کنید.
- میگوهارا به آرامی هم بزنید تا طعم دار شوند، همچنین میتوانید برای طعمدار کردن میگوها از مواد دیگری مانند آب لیموترش و زنجبیل هم استفاده کنید.
- سلفون روی کاسه بکشید و به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا میگوها طعمدار شوند.
- پس از گذشت ۳۰ دقیقه میگوها را از یخچال خارج کنید و با کمی روغن در تابه تفت دهید تا سرخ شوند.
- پس از سرخ کردن میگوها، برای تهیه سس مخصوص، باقی روغن زیتون را با سرکه بالزامیک، پاپریکا، پودر سیر و مقداری نمک و فلفل سیاه مخلوط کنید تا کاملا یکدست شوند. برگهای کاهو را بشویید و خورد کنید.
- گوجه فرنگیها را هم خرد کرده و به کاهوها اضافه کنید. ( گوجه گیلاسی نیازی به خرد کردن ندارد)
- در ادامه میگو ها را به مواد اضافه کنید و در آخر سس را روی مواد سالاد بریزید. مواد را با هم مخلوط کنید سالاد کاملا به سس آغشته شود .
نکته بسیار مهم :
لازم به ذکر است که میگو میتواند کلسترول خون را افزایش دهد، به همین دلیل برای افرادی که کلسترول بالا دارند توصیه نمیشود. مصرف میگو در بیماران کلیوی و نقرس هم میتواند خطرناک باشد. نشانههای آلرژی به مصرف میگو در برخی افراد نیز با علائمی مانند خارش بدن، سوزش دهان، دل درد و تهوع نمایان میشود.