اهمیت مصرف سالاد و سبزیجات در بارداری و بهرمندی از خواص انواع سالاد در این دوران یکی از مهمترین توصیه های پزشکان متخصص در این زمینه است. مصرف انواع سالاد و سبزیجات جهت افزایش نشاط و تامین ویتامین های بدن و نیز ایجاد آرامش اعصاب در زنان باردار بسیار حائز اهمیت است.
اهمیت مصرف سالاد و سبزیجات در دوران بارداری
بر اساس توصیه کارشناسان تغذیه و پزشکان، در طول دوران بارداری باید از حجم وعده های غذایی کاسته و تعداد دفعات آن را بیشتر شود. سالاد ها از جمله مواد غذایی با اهمیتی هستند که می توانند به صورت میان وعده مصرف شوند. تغذیه و مواد غذایی که مادر در دوران بارداری استفاده می کند در سلامتی و رشد جنین بسیار اهمیت دارد.
پس باید از این فرصت استفاده بهینه کرده، تا بتوانید برنامه غذایی تان را تغییر داده و سعی شود که از بهترین و مفیدترین منابع حاوی ویتامین استفاده کنید. بنابراین بهتر است مصرف سبزیجات خام و میوه های تازه را در عادات غذایی روزمره تان قرار دهید.
به علت نیاز مبرم فرد باردار به استفاده از میان وعده به غیر از وعده های اصلی غذا، توصیه اکیدی به خوردن سالاد که حاوی سبزیجات تازه و مواد مغذی است، می شود. زیرا خوردن غذا به غیر از وعده های اصلی، باعث چاقی بیش از حد و تنگی نفس شده و تناسب اندام شما را حتی بعد از زایمان مختل می کند، و تا حدی برای مادر باردار مشکل ساز می شود. سالاد و سبزیجات بدلیل برخورداری از فیبر علاوه بر ایجاد سیری در بدن می توانند کلیه ویتامین های مورد نیاز فرد باردار و جنین را فراهم آورند.
سالاد های مورد تایید در دوران بارداری
بطور کلی سبزیجات از مهمترین ارکان هر نوع سالادی هستند. شستشو و ضد عفونی صحیح این سبزیجات موضوعی است که بیش از هر چیز باید به آن توجه شود. اگرچه تازگی و ارگانیک بودن سبزیجات مورد استفاده نیز کم اهمیت نیست. باید توجه داشت حتی با در اختیار داشتن بهترین سبزیجات، آنچه که می تواند عامل بسیاری از آسیب ها و بیماری های انگلی و میکروبی باشد، نحوه صحیح شستشو و ضد عفونی سبزیجات است. از این رو باید توجه شود که شستشو در چند مرحله و با فشار آب مناسب انجام شود.
همچنین استفاده ار کلر، مایع ظرفشویی و بسیاری دیگر از مواد که اغلب در خانه و یا کارگاههای غیر مجاز جهت ضد عفونی سبزیجات بکار می روند علاوه بر ایجاد اختلالات گوارشی از ارزش غذایی سالاد بشدت کاسته و یا بکلی آن را از بین می برد.
در کنار این موضوع باید به تنوع سالاد و بهرمندی از انواع سبزیجات طی دوران بارداری اشاره نمود. مادران باردار بدلیل تغییرات هورمونی و سایر تاثیراتی که بارداری در بدن آنها ایجاد می کنند، سیستم گوارشی حساس تری خواهند داشت. این موضوع سبب می شود در بازه های زمانی کوتاه، میل خود را به خوردن یک یا چند نوع از سبزیجات و مواد غذایی از دست داده و یا گاهی بشدت نسبت به آن متمایل شوند.
آیا می توان از سالاد های آماده مصرف در دوران بارداری استفاده نمود
استفاده از سالاد های آماده مصرف و بسته بندی شده که در کارخانجات معتبری که دارای خط تولید سالاد و سبزی مجهز و به روزی هستند، می تواند خاطر این افراد را جهت کیفیت مواد اولیه، شستشو و ضد عفونی صحیح و نیز تنوع سالاد و سبزیجات بکار رفته در آن آسوده نماید.
بسیاری از سبزیجارات موجود در انواع مختلف سالاد که تولید شده این قبیل کارخانجات هستند، ممکن است بدلیل شرایط جغرافیایی، فصل و عوامل دیگری براحتی در دسترس عموم نباشد. لیکن کارخانجات با در اختیار داشتن گلخانه و مزارع منحصر به فرد خود و حتی امکان وارد کردن سبزیجات خارجی تنوع وسیعی از انواع سالاد را در دستور کار خود قرار داده اند. برخورداری از علامت استاندارد و سیب سبز سلامت نشانگر کنترل کیفی و تایید سلامت محصول است.